COMUNA CÂRŢA, Județul Sibiu, GAL Tara Oltului

Cârța, mai demult Cârța Săsească, (în dialectul săsesc Kierz, Kierts, în germană Kerz, în trad. “Candelă”, “Lumânare”, în maghiară Kerc) este o localitate din județul Sibiu, situată în Țara Făgărașului, pe malul stâng al râului Olt, la circa 3 km de șoseaua națională Brașov-Sibiu.
Obiective:Mănăstirea de la Cârța, metoc al abației de la Igris, a fost atestată prima oară în 1223, într-un document din vremea regelui Andrei al II-lea.


Traditii/cultură: de Rusalii este obiceiul ca tinerii din sat să planteze la poarta fetelor armindeni (mesteceni) iar acestea îi servesc cu cozonaci, gogoşi şi băuturi.


Producători locali: Schneider Liviu - Legume cultivate în solar: roșii, ardei, vinete, castraveți, ceapă, morcovi; cultivă din 2012, din semințe selecționate, achiziționate de la firme din România, specializate în domeniul legumicol. Materialul săditor este produs în solariile proprii, iar desfacerea se face în piețele agro-alimentare din Sibiu și la magazinele din comuna Cârța.Producător agricol Tolan Ilie- Fructe de pădure de cultură: zmeură, afine, coacăze, mure, cătina; cultivă din 2006, cu material săditor selecționat, achiziționat de la firme specializate din România, specializate în domeniul legumicol. Folosește numai îngrășământ natural. Dessfacerea se face în piețele agro-alimentare din Sibiu și la domiciliul din comuna Cârța.

  • rosii
  • vinete
  • zmeura
Rate this item
(0 votes)