COMUNA ARPAŞU DE JOS, Județul SIBIU, GAL Țara Oltului

De-a lungul timpului a făcut parte din Ţara Făgăraşului şi județul Făgăraş. A pierdut această apartenenţă în anul 1950 când a fost inclus în Regiunea Stalin, aceasta revenind la denumirea de Regiunea Brasov în anul 1960. Prin reorganizarea administrativ teritorială din anul 1968 cele trei sate ale comunei Arpaşu de Jos au fost înglobate în cadrul judetului Sibiu: Arpașu de Jos, Arpașu de Sus și Nou Român.

Obiective: Muzeul Telea din localitatea Noul Roman;ruinele aşezării dacice fortificate „Cetăţuia”, biserica Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului”.

Traditii/cultură: Frumoase și vechi obiceiuri populare și costume valoroase transmise din generație în generație, tradiții, povești și legende ce fac parte din tezaurul spiritual al comunei Arpașu și sunt o bucurie și o încântare pentru toți cei care au curiozitatea să le descopere și să le cunoască.

Producători locali: Bogdan Elvira - artizan popular în confecționarea pălăriilor tradiționale parte din costumul popular reprezentativ comunei Arpașu de Jos; Dobrila Aurelia – meșter popular în confecționarea costume populare; Nan Maria – meșter popular în confecționarea de cojoace populare și prelucrarea pielii.

  • biserica
  • la-biserica
  • traditii
Rate this item
(1 Vote)