Proiectul de cooperare ”Dăm tradiției valoare” – Acțiuni comune pentru promovarea produselor tradiționale și locale”, a fost realizat in parteneriat între GAL Pe Mureș și pe Târnave din județul Alba și GAL Tara Oltului din judetul Sibiu, cu scopul creșterea vizibilității valorilor tradiționale și locale specifice din cele două teritorii.

Evenimentele realizate în cadrul proiectului, în comuna Sâncel din județul Alba și comuna Arpașu de Jos din județul Sibiuau contribuit la extinderea experienței  fiecărui GAL pentru imbunătățirea acțiunilor de creare de instrumente pentru promovarea produselor tradiționale și locale dar au constituit și un bun prilej de schimb cultural și de experiențe.

GRUPUL DE ACȚIUNE LOCALĂ PE MUREȘ ȘI PE TÂRNAVE

Inființat in anul 2010,este un parteneriat public-privat constituit in conformitate cu cerintele Axei LEADER (axa IV din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala).Teritoriul GAL cuprinde 11 localitati din judetul Alba: Cetatea de Balta, Jidvei, Sona, Sincel, Teius, Radesti, Lopadea Noua, Hoparta, Lunca Muresului, Farau, Noslac, si o localitate din judetul Mures, respectiv comuna Atintis.

Principalele avantaje ale teritoriului sunt potențialul legumicol și cerealier ridicat, zootehnia cât și zestre incontestabilă de tradiții și obiceiuri locale păstrate încă nealterate.

 

GRUPUL DE ACȚIUNE LOCALĂ ȚARA OLTULUI

Ţara Oltului este situată între creasta munţilor Făgăraş şi râul Olt. Zona are un aspect de amfiteatru natural, brăzdat de numeroase cursuri de apă, cu altitudini pornind de la 300m si trecând de 2500m, care culminează cu cele mai inalte vârfuri montane de pe teritoriul României.Teritoriul este situat in zona de centru a Romaniei, si cuprinde localitați din județul Sibiu: Boița, Cârța, Racoviță, Tălmaciu, Porumbacu de Jos, Arpașu de Jos, Turnu Roțu și județul Vâlcea: Titești, Boișoara, Câineni.

Principalele avantaje ale teritoriului sunt potențialul ridicat, cât și zestre incontestabilă de tradiții și obiceiuri locale păstrate încă nealterate.